Luu Fairytale

Luu Fairytale on vuonna 2021 perustettu yritys, joka myy kankaita, lastenvaatteita ja postereita omista satumaisista kuoseista. Jokainen kuosi on oma satumaailmansa ja tarinansa, johon jokainen pieni ihminen pystyy samaistumaan.

 

Anni ja Viivi, Luu Fairytale

 

ANNI
toimitusjohtaja, kuosit

"Olin luova lapsi, jonka intohimoja olivat piirtäminen ja kirjoittaminen. Käsialani oli niin lennokasta, että vaikka tarinaa syntyi sivutolkulla, kukaan ei saanut teksteistäni selvää. Sain koulussa erityisluvan lopettaa kaunokirjoittamisen ja tehdä tarinani tekstaten. Saduissa eniten kiehtoi se, ettei rajoitteita ollut. Kukaan ei voinut tulla sanomaan ettei tällaista voi tehdä tai tuota ei voi tapahtua. Piirustustöissäni perspektiivit olivat auttamattomasti pielessä ja vauhdikkailla hahmoilla oli valtavan kokoiset silmät ja eriparijalat.

Joka joulu halusin yhden Mauri Kunnaksen kirjan. Kunnaksen hahmoissa kiehtoi niiden elävyys ja riemukkuus.  Toinen esikuvani ovat olleet muumit. Tänä päivänä lapsuudenkotini edustaa minulle muumitaloa, jonne muumipeikko ystävineen - tässä tapauksessa myös lapsineen on aina tervetullut. Yksi merkittävimmistä sielunmaisemistani on kuitenkin Pariisin Disneyland, jossa vierailimme lapsena useaan otteeseen. Myöhemmin päädyin Disneylandiin myös töihin lipunmyyntiin ja hotelliin, mutta sekään ei hälventänyt satumaisuutta ja mystisyyttä teemapuiston ympärillä. Edelleen palaisin Disneylandiin mielelläni joka vuosi, elämään sadun uudestaan.

Lapsilleni painotan Tuntemattoman sotilaan vänrikki Koskelaa siteeraten, että “asialliset hommat suoritetaan, mutta muuten ollaan kun Ellun kanat”. Meillä pääsee yökyläilemään vaikka arkena, puistoon voidaan ottaa kaakaota mukaan ja maitoa saa juoda jalallisesta lasista koska se on kivaa. Kerron omille lapsilleni myös, että lopulta kaikki yleensä järjestyy ja monikaan asia ei ole haudanvakavaa. Ja yksi tärkeä sääntö perheessämme tulee mieheltäni: potan kylkeen on ehdottoman sallittua liimata  tarroja."   

 

VIIVI 
hallituksen puheenjohtaja, materiaalit ja mallit

"Olen aina rakastanut pehmeitä mukavia vaatteita. Mitä värikkäämpiä, sitä parempi! Lapset saatuani ajattelin, että myös lapsillani oikeus mahdollisimman mukaviin vaatteisiin. Sellaisiin jotka eivät purista, kiristä tai joita täytyisi kiskoa johonkin suuntaan. Vaatteiden ekologisuus on kiinnostanut minua jo nuoresta lähtien. Haluaisin, että meidän valmistamia vaatteita voisi löytää kirpparilta 30 vuoden päästä myynnissä ja täysin edelleen käyttöön sopivina.

Nykyään uppoudumme satuihin lasteni kanssa tekemällä satuhierontaa ja satujoogaa. Kotimme on usein kuin Peppi Pitkätossun huvikumpu. Koirasta roikkuu askarteluvälineitä, kylppäri on piirretty täyteen kaakelitusseilla ja keittiönpöydällä ei ole tyhjää tilaa maalausvälineistä. Haluan, että lasteni vaatteet eivät vain ole satumaisen ihania, vaan ne mahdollistavat kaiken liikunnan riemun ja sotkuista syntyvän ahkeran pesun."