Vastuullisuus

 

Meille vastuullisuus tarkoittaa sitä, että työ teetetään ja materiaalit  hankitaan mahdollisimman läheltä. Kotimainen tuotanto on meille arvovalinta ja tämän avulla pystymme huolehtimaan korkeasta laadusta, tuotteiden turvallisuudesta sekä tukemaan suomalaista käsityöosaamista. Käytämme materiaaleissa kestäviä vaihtoehtoja, mm. GOTS-sertifioitua kangasta ja pienemmissä paketeissa 100 % biohajoavia postituspusseja. Teemme pieniä sarjoja kerralla ja tarjoamme mm. paikkauspalveluja pidentääksemme tuotteiden käyttöikää. Legginsien mukana asiakas saa myös paikkapalat, joita saamme ompelusta ylijäämänä. 

 

 

 

KANGAS

Digipainanta: Puola
Raakakankaan kudonta: Puola
Langan kehräys: Saksa
Luomupuuvillan alkuperämaa: Intia

Puolassa vastuullisesti painettava kankaamme ja painatusmusteemme on GOTS -sertifioitu. Global Organic Textile Standard (GOTS) on kansainvälinen luomutekstiilien materiaali- ja tuotesertifikaatti. Järjestelmä kattaa koko tuotantoketjun. Tuotteessa käytetty raaka-aine voidaan siis jäljittää alkulähteille asti.

GOTS sertifikaatissa on tiukat kemikaalirajoitukset. GOTS-sertifikaatti ei salli esimerkiksi formaldehydejen, kloorin tai raskasmetallien käyttöä. GOTS-sertifikaatissa on myös varsin tiukat ympäristövastuuta ja sosiaalista vastuuta koskevat kriteerit. Yrityksellä on mm. oltava ympäristösuunnitelma, ja valmistukseen liittyvät energian- ja vedenkulutustiedot täytyy olla saatavilla. GOTS linjaa, että koko tuotantoketjun työnantajien on täytettävä Kansainvälisen työjärjestö ILO:n vähimmäisvaatimukset, joita ovat mm.turvalliset työolosuhteet sekä kohtuulliset työajat ja palkat. Syrjintä, lapsityövoima ja pakkotyö on kiellettyä.

EU:ssa, jossa kankaamme valmistetaan ja painetaan, tehtaiden prosesseja säätelee vuonna 2007 voimaan tullut REACH-kemikaaliasetus. REACH-asetus (Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals) pyrkii suojelemaan ympäristöä ja ihmisiä kemikaalien aiheuttamilta riskeiltä.

 

 

 

VAATTEET

Ompelu: Suomalainen UNQ-Designs-ompelimo

Vaatteemme ommellaan Lahdessa UNQ-Designsissa ja sen yhteistyöompelimoissa. Kotimaisuus on yksi Luu Fairytalen ydinarvoista. Me haluamme tukea suomalaista työtä. Ompelimon läheinen sijainti mahdollistaa joustavan tuotannon, ja markkinoiden tarpeisiin pystytään reagoimaan nopeasti. Me haluamme tuntea ihmiset, jotka valmistavat vaatteemme. 

 

 

Pesulaput ja keinonahkamerkit: Suomalainen Tuotenauha-yritys

Pesulaput, logolaput ja keinonahkamerkit vaatteisiimme tulevat kotimaiselta Tuotenauha-yritykseltä, joka sijaitsee Lahdessa.

Kaavoitus: Suomi

Lastenvaatteemme on suunniteltu siten, että ne mahdollistavat pienen ihmisen leikkimisen ja ympäröivän maailman tutkimisen. Paitojen helman täytyy olla tarpeeksi pitkä, eikä housujen vyötärö saa liiaksi laskeutua leikin tiimellyksessä.

Haluamme, että vaatteemme kestävät aikaa ja kulutusta. Kangas on paksua 220 g/m2 luomutrikoota, joka kestää liikkumista. Kauttamme saat helposti trikoopaikkoja, joilla vaatteiden käyttöikää pystyy pidentämään. Tarvittaessa tarjoamme myös paikkojen ompelupalvelua.

Paidat, housut ja bodyt ovat tuplakokoa, niistä löytyy kääntöhihat mahdollistaen vaatteen kasvamisen lapsen mukana. Bodeissa on tuplanepparit, jotka lisäävät vaatteen käyttöaikaa. 

Kuosien suunnittelu: Suomi

Kuosit suunnittelee yrityksen toimitusjohtaja Anni Vapaniemi. Emme ratsasta trendeillä, vaan teemme ajattomia kuoseja teemoilla, jotka ovat jokaiselle lapselle tuttuja. Ilo, vauhti ja pilke silmäkulmassa ovat aina muodissa!

 

POSTITUS

Postituspussit: Suomalainen The Moikka Project-yritys

Käytämme postituksissamme S- ja M -koon paketeissa kotimaisen The Moikka Project-yrityksen suunnittelemia Moikka! 100% biohajoavia postituspusseja. Moikka!-postituspussit  on valmistettu maissista ja sokeriruo´osta ja ne maatuvat biojäteastiaan lajiteltuina noin 90 päivässä. Isommissa paketeissa siirrymme käyttämään näitä heti, kun pussia tulee saataville L- ja XL -koossa.